Kijk de video: Drone als natuurbeschermer, Wildlife preservation by drone
https://www.natuurdronenetwerk.nl/Portals/1/video/reekalfjes_opsporen_met_warmtebeeldcamera_drone_720.webp
https://youtu.be/38PVo4qWGGs
Produced by: Wouter Borre Productions
17-05-2015

 

Een natuurdrone maakt het mogelijk om autonoom een patroon te vliegen, het patroon te onderbreken en zelf vliegen. De sensoren onder drone nemen temperatuurverschillen waar en in de geavanceerde systemen kunnen deze op een temperatuur in een vooraf bepaalde range zoeken.

Van de waarneming kan afhankelijk van gekozen functionaliteit de locatie worden vastgelegd en gedeeld met bijvoorbeeld de bewerker van het gebied.

Er wordt zelfs gewerkt aan het besturen van de machinerie zoals toegepast in de precisie landbouw bij bemesten en beschermen van het gewas.

Om een natuurdrone te kiezen spelen er diverse zaken zoals de praktijk,de regelgeving en de natuurdrone. Samen bepalen ze de behoefte van het natuurdrone-team.

In de praktijk van de droneteams vliegen we boven percelen tot een hoogte van 120 meter. Onze missies zijn ingesteld voor een vlieger en waarnemer met natuurdrone en thermische sensor 640x512. We vliegen op circa 45 meter hoogte met een snelheid van 7 km/u om jonge hazen nog te herkennen tot circa 9:00 in de morgen. Met een grovere sensor zoals 320x256 vlieg je lager om hetzelfde resultaat te krijgen.

Op de laagste hoogte scannen we met deze scanner circa 30 meter breed. Dat betekent dat we het liefst circa 15 meter vanaf de perceelrand of buitenste rijbaan van de openbare weg vliegen.

Het komt regelmatig voor dat we met de natuurdrone vliegen binnen een no-fly zone voor drones zoals een gecontroleerd viegverkeer gebied (CTR).

Deze praktijk omstandig heden maken dat we binnen de regelgeving kunnen kijken in welke categorie we kunnen vliegen met onze kennis en middelen. In onderstaande overzicht ziet u de opties in de Open Category. Voor de afwijkingen hierop kunt u in de Specific Category uw uitzondering regelen.

Deel
Cookies instellen